fbpx

7 handige online tools voor freelancers

. adm_cp. 7 min leestijd
#Knowledge

De digitale wereld is voortdurend in verandering en als freelancer sta je er meestal middenin. Gelukkig komen er elke dag nieuwe tricks en tools op de markt die het werk nét dat tikkeltje lichter kunnen maken. Door bijvoorbeeld een overzichtelijkere to-do list, of hulp bij de zaken waar je zelf niet zoveel over weet. Wij zetten zeven - voor ons onmisbare - tools op een rijtje.

Goodbits

Niet zo thuis in het uitsturen van nieuwbrieven via mail? Met Goodbits (https://goodbits.io/) schrijf je deze voortaan in een handomdraai. Het enige wat jij moet doen, is interessante artikels opslaan en de link hiervan in de tool gooien. Goodbits doet de rest en vormt al jouw links om naar een aantrekkelijke nieuwsbrief, helemaal klaar om meteen verzonden te worden. Deze tool werkt namelijk naadloos samen met onder andere Mailchimp en ActiveCampaign.

Buffer

We kunnen niet altijd en overal online zijn, en daar heeft Buffer (https://buffer.com/) de ideale oplossing voor. Met deze website plan je op voorhand al jouw content in en Buffer zorgt ervoor dat jouw post precies op tijd online komt. Naast het inplannen, kan je met deze tool ook meteen de performance van jouw posts checken. Zo haal je voortaan het beste uit jouw bereik online.

Billtobox

Ben jij die dikke mappen en dat financiële papierwerk beu? Of geen economisch wonderbrein? Eén van de handigste tools hiervoor is Billtobox (https://www.billtobox.com/be/nl-be). Vanaf nu stuur je jouw documenten digitaal door naar jouw accountant, bewaren zij alles in een overzichtelijk klantendossier, en zijn jouw papieren altijd meer dan perfect in orde.

Trello

Als freelancer ben je vaak actief op verschillende sociale media tegelijk. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Tiktok… en zo zijn er nog veel meer. Om een overzicht te houden over al jouw posts, kan Trello (https://trello.com/) helpen. Via deze tool maak je een bord waarop je al jouw geplande content handig kan ordenen én kan delen met jouw collega's. Handig samenwerken dus!

Screencastify

Met Screencastify (https://www.screencastify.com/) maak je vanaf nu handige schermopnames. Gedaan met die duizenden screenshots en hallo leuke filmpjes die je vanuit jouw browser opneemt en op één, twee, drie doorstuurt via Google Drive of YouTube. Wist je dat er vorig jaar 100 miljoen video's werden gemaakt met deze add-on? Zo kan Screencastify misschien wel een nieuwe manier worden om met jouw doelgroep te communiceren. Record, edit, submit.

Figure It Out

Werk je vaak samen met mensen over de hele wereld? Dan kan het soms lastig zijn om de tijdzones bij te houden. Met Figure It Out (https://fioapp.co/) houd jij het overzicht. Creëer virtuele planeten, link jezelf met jouw klanten en weet vanaf nu altijd hoe laat het is, letterlijk dan. Dit maakt het nog makkelijker om meetings en content in te plannen voor jouw internationale publiek.

Udemy

Dat je als freelancer altijd bij kan - en mag - leren, is algemeen geweten. Maar waar vind je al die cursussen en bijscholingen? Udemy (https://www.udemy.com/) kan een goede eerste online stap zijn. Op deze website vind je masterclasses en lessen over alle topics die je maar kan bedenken én krijg je een certificaat aan het einde van jouw deelname. Ideaal dus om toe te voegen aan jouw LinkedIn-profiel.

En jij? Wat zijn jouw onmisbare tools? Laat het ons weten via #ChariPickers

Lees meer

#Knowledge

Quiet Quitting: the advise you haven’t heard before

Quiet Quitting: understanding where the phenomenon comes from and how employers should deal with the matter.

lees meer
#Knowledge

Inclusief Rekruteren: wat elke HR-professional moet weten

Kom in dit verslag alles te weten over inclusief rekruteren en wat de geheimen zijn van landen als Nederland en Noorwegen.

lees meer
#Knowledge

Workshop: freelance engagement

Kom in dit verslag alles te weten over de workshop rond het betrekken en geëngageerd houden van freelancers!

lees meer